Lokacija

 

 

Sokobanja

 

Na 200. kilometru autoputa Beograd-Niš-Solun odvaja se kod Aleksinca put do Sokobanje u dužini od 30km. Smeštena u kotlini između veličanstvenog Rtnja (1560 m), robustnog i stamenog Ozrena (1117 m) i prelepe Device, razbaškarila se Sokobanja, na idealnoj nadmorskoj visini od oko 400 m, sa izuzetno blagom klimom u kotlini koja je prekrivena cvećem i zelenilom sa bogatim izvorima mineralnih voda i u svetu čuvenih po svojoj lekivitosti. Jedno je od najposećenijih banjsko-klimatskih i turističkih mesta u našoj zemlji.

 Izvanredna nadmorska visina, bogatstvo zelenila u okolini, čist i nezagađen vazduh i umerena kontinentalna klima sa malo padavina i magle, čine da je Sokobanja najposećenija banja u Srbiji, ali i banja sa najduže organizovanim turizmom od preko 150. godina.  Termalni izvori Sokobanje spadaju među najradioaktivnije u našoj zemlji. Njihova temperatura kreće se od 28 do 45 stepeni celzijusovih.

 Bogatstvo mineralnih voda privlači one kojima je potrebno lečenje (hronični bronhitis, bronhijalna astma, psihoneuroze, neurastenije, povišeni krvni pritisak, hronični reumatizam, išijas, malokrvnost, neke ženske bolesti, iscrpljenost i rekonvalescenti), ali Sokobanja je i stečište zdravih ljudi željnih odmora, razonode, šetnji kroz nedirnutu prirodu prepunu čistog planinskog vazduha, kupanja u jezeru na Ozrenu ili Bovanskom jezeru ili u bazenima sa mineralnom vodom.

 

 

ProMotiv

Sasa Antic

Palilulska bb

18230 Sokobanja

Tel: +38164 339 2 339

2 - Copy.png
1 - Copy.png
3 - Copy.png
5.png
2.png
1.png
4 - Copy.png
4.png
3.png